KANINEVENT

FÖR DJURHÄLSOPERSONAL

Endagsevent 14 november

Nu satsar vi på alla er som arbetar inom djurhälsovården. Kaniner är Sveriges tredje vanligaste husdjur och de syns mer och mer på våra kliniker. Väl där förväntar sig kaninägarna förstklassig vård och de har i allt högre grad sina kaniner försäkrade. Många på kliniker i Sverige upplever dock att de har för lite kunskap om hur man ska arbeta med dessa "exotiska" sällskapsdjur. Det ska vi försöka åtgärda.


Det här eventet riktar sig till dig som är veterinär, djursjukskötare, djurvårdare eller studerar till någon av dessa yrkesroller. Du kommer få lyssna till en av landets främsta veterinärer på just exotiska sällskapsdjur, leg. vet. Cecilia Trägårdh (Fågel och Smådjurskliniken). Målet är att du ska känna dig mer bekväm med att möta kaniner i ditt arbete och kanske överväga att ansöka om att er klinik ska bli Kaninvänlig Klinik.


Eventet kommer livesändas via Zoom, en väldigt smidig plattform för konferenser. Länken till föreläsningsrummet kommer skickas på mail några dagar före eventet. Föreläsningarna spelas inte in, vilket innebär att du behöver lyssna live. Kostnaden är 200 kr per person och anmälan sker individuellt. Personal vid våra kaninvänliga kliniker får gå gratis (info skickas via mail till er). 

 

Här på sidan hittar ni information. Kommer du ändå på något du undrar som inte finns med så är det bara att slänga iväg ett mail till info@skvf.se


OBS! Anställd vid Kaninvänlig klinik? Ni har fått mail.

INFORMATION OM EVENTET

Datum: 14 november 2021


SCHEMA 


8.45 Zoom-rummet öppnar

9-10.30: Hälsokontroll på kanin

15 min paus

10.45- 12.15: Anestesi av kanin

Lunch 45 min

13.00-14.30: Pre- och post op. vård av kanin

30 min paus

15.00-16.30: Kastrering av kanin vs. andra arter

AVGIFTER

200 kr per person

Gratis för personal vid Kaninvänlig Klinik 


TEKNIK


Eventet kommer sändas via Zoom Meetings, som är ett vältestat och enkelt verktyg för er att använda.


Via en enkel installation får du en app i din mobil eller dator kan du följa med i föredragen och ställa frågor muntligt eller via en chatt-funktion.


Appen heter "Zoom Meetings" och finns där appar finns, eller så kan du ladda ner den via https://zoom.us/download


Om du inte vill installera appen finns det möjlighet att delta i Zoom-möten via Google Chrome, helt utan någon lokal installation.