Styrelsen 2022

Styrelsen väljs varje år på föreningens årsmöte som vanligtvis sker i mars.


Här presenteras SKVF's styrelsemedlemmar

Emma Almquist

Ordförande

Jag har mer än 15 års kaninägande i ryggen och försöker ständigt lära mig mer om dessa fantastiska djur. Har just nu två omplaceringskaniner. Är medlem i Sveriges Akademiska Etologer, jobbar med djurkurser.

Johanna Söderberg

Kassör

Jag har haft kaniner i över 10 år, har just nu kaninen Bernie (samt fler bepälsade familjemedlemmar av olika slag!). Utbildad i etologi och djurskydd vid Linneuniveristetet. Älskar djur och prydlig bokföring.

Isabell Warkki

Ledamot

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur, framförallt djurs välfärd och rättigheter. Mitt engagemang för kaniner började när jag förstod hur missförstådda kaniner är och därmed vikten av kunskapsspridning. Jag arbetar främst med föreningens sociala medier. Hemmet delar jag med tre frigående omplaceringskaniner.

Anna Harenius

Vice Ordförande

Har haft kaniner sen 2003 och bor för nuvarande med tre frigående kaniner. Jag är utbildad djurvårdare och etolog från Etologi- och Djurskyddsprogrammet på SLU. Jag är ansvarig för infoutskottet hos SKVF.

Camilla Mathiasson

Ledamot

Är leg.djursjukskötare och jobbar på Blå Stjärnan i Göteborg. Första kaninen kom in i mitt liv under gymnasietiden där jag förälskade mig i de små. Har just nu två kaniner tillsammans med familjen.

Sara Söderman

Suppleant

Jag adopterade min första kanin 2015 och blev överraskad både av hur fantastiska djur de är och hur mycket okunnighet om kaniners behov som finns. Idag bor jag med två frigående innekaniner och sedan 2017 är jag med i SKVFs registerutskott och hjälper till att driva Kaninregistret. Till vardags är jag 3D-grafiker och jobbar med datorspel.

Rebecca Bodegård

Sekreterare

Jag har haft ett stort djurintresse hela mitt liv. Delar idag mitt hem med frigående kaninen Rufus och driver youtubekanalen Annorlunda kaninliv. I SKVFs styrelse är jag förutom sekreterare den som uppdaterar hemsidan.

Therese Bergman

Ledamot

Har haft ett enormt djurintresse sedan barnsben men intresset för just kaniner tillkom för ca 12 år sedan. Delar mitt hem och liv med flera frigående kaniner. Driver organisationen Smådjurschansen.

Cassandra Lindahl

Suppleant

Har alltid tyckt väldigt mycket om att ha djur runt mig och hoppas att djuren trivs i min närhet med. Har sen en några år tillbaka tagit hand om kaniner som behöver nya hem, främst kaniner som, dumpats utomhus. Har genom detta fått träffa många olika helt underbara individer som har lärt mig massor.

VALBEREDNING


Valberedningen tillhör inte styrelsen men har ändå ett viktigt uppdrag. Vår valberedning presenteras här.

Katarina Vallbo

2009 började jag om med kaniner och är helt fascinerad över hur mångfacetterade de är, när de får chansen. Jag har haft kaniner i drygt 10 år och har nu fyra stycken. Satt i styrelsen 2015-2020 men bidrar nu istället till föreningen via valberedningen. Jag är skulptör och bor utanför Aneby i Småland.

Kristina Björklund

Presentation kommer.