Styrelsen

Styrelsen 2023

Styrelsen väljs varje år på föreningens årsmöte som vanligtvis sker i mars.


Här presenteras SKVF's styrelsemedlemmar

Emma Almquist

Ordförande

Jag har mer än 15 års kaninägande i ryggen och försöker ständigt lära mig mer om dessa fantastiska djur. Har just nu två omplaceringskaniner. Är medlem i Sveriges Akademiska Etologer, jobbar med djurkurser.

Camilla Mathiasson

Kassör

Det är runt 20 år sedan första egna kaninen hoppade in i mitt liv. Just nu förgylls vårt hem av två frigående kaniner, bland andra djur och barn. Är leg djursjukskötare så även på jobbet är det djur som gäller. I föreningen är jag ansvarig för utskottet kaninvänliga kliniker och infomailen.

Isabell Warkki

Ledamot

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur, framförallt djurs välfärd och rättigheter. Mitt engagemang för kaniner började när jag förstod hur missförstådda kaniner är och därmed vikten av kunskapsspridning. Jag arbetar främst med föreningens sociala medier. Hemmet delar jag med tre frigående omplaceringskaniner.

Anna Harenius

Vice Ordförande

Har haft kaniner sen 2003 och bor för nuvarande med två frigående kaniner, men är också jourhem. Jag är utbildad djurvårdare och etolog. Jag är ansvarig för infoutskottet och författare till Allt för dina kaniner.

Linda Werner

Ledamot

Linda är leg. djursjukskötare och har mest jobbat med kaniner. Nu studerar hon till språkkonsult. På fritiden spenderar hon större delen av sin tid med New Zealand White-kaninerna Hanna och Agnes.

Sara Söderman

Suppleant

Jag adopterade min första kanin 2015 och blev överraskad både av hur fantastiska djur de är och hur mycket okunnighet om kaniners behov som finns. Idag bor jag med två frigående innekaniner och sedan 2017 är jag med i SKVFs registerutskott och hjälper till att driva Kaninregistret. Till vardags är jag 3D-grafiker och jobbar med datorspel.

Rebecca Bodegård

Sekreterare

Har haft kanin under en stor del av mitt liv och driver youtubekanalen Annorlunda kaninliv. Är just nu tyvärr utan kanin, men hoppas inte det håller i sig alltför länge. I SKVFs styrelse är jag förutom sekreterare den som uppdaterar hemsidan.

Therese Bergman

Ledamot

Jag har haft ett enormt djurintresse sedan barnsben men intresset för just kaniner tillkom för ca 15+ år sedan. Delar mitt hem och liv med flera frigående kaniner. Driver Smådjurschansen samt jobbar som Kaninkonsult och driver Smådjurspensionatet. Jobbar även deltid på en kaninvänlig djurklinik.

Cassandra Lindahl

Suppleant

Har alltid tyckt väldigt mycket om att ha djur runt mig och hoppas att djuren trivs i min närhet med. Har sen några år tillbaka tagit hand om kaniner som behöver nya hem, främst kaniner som, dumpats utomhus. Har genom detta fått träffa många olika helt underbara individer som har lärt mig massor.

VALBEREDNING


Valberedningen tillhör inte styrelsen men har ändå ett viktigt uppdrag. Vår valberedning presenteras här.

Katarina Vallbo

2009 började jag om med kaniner och är helt fascinerad över hur mångfacetterade de är, när de får chansen. Jag har haft kaniner i drygt 10 år och har nu fyra stycken. Satt i styrelsen 2015-2020 men bidrar nu istället till föreningen via valberedningen. Jag är skulptör och bor utanför Aneby i Småland.

Kristina Björklund

Kristina är biolog och lärare, numera i slöjd. Hon bor på landet i Småland. Hos Kristina bor också de holländska kaninerna Signe och Greta och många andra djur. Andra intressen är växter, svampar, hantverk och att vara ute I naturen.